Celstraffen tot 6 jaar voor daders drugslabs in boerderij familie Karst bij Zuidwolde (Dr)

De politie trof een fors drugslab aan in de boerderij in Zuidwolde. Foto: Landelijke Eenheid Politie

Een 60-jarige man uit Arnhem en een 44-jarige man uit Wageningen zijn donderdag veroordeeld tot respectievelijk 6 en 4,5 jaar celstraf, omdat zij speed en xtc in twee drugslabs even buiten Zuidwolde hebben geproduceerd.

Beiden drugslabs bevonden zich in twee afzonderlijke schuren bij een boerderij aan de Leeuwenveenseweg. Die was op dat moment eigendom van en werd verhuurd door de familie van zanger René Karst.

Ook een 32-jarige Arnhemmer moet vanwege betrokkenheid 21 maanden de cel in.

De officier van justitie bij de Arnhemse rechtbank eiste drie weken geleden nog celstraffen tot 8 jaar en boetes tot 60.000 euro tegen drie mannen. Volgens hem waren er genoeg grondstoffen aanwezig om 1,9 miljoen xtc-pillen en 100 kilo amfetamine te maken.

De rechter paste strafkorting toe, omdat het drietal niet binnen een redelijke termijn is veroordeeld.

Nachtelijke inval

Het drugslab werd ontdekt nadat de Duitse politie twee drugskoeriers aanhield. Zij wezen naar de 60-jarige Arnhemmer als leverancier van de hennep en de amfetamine die ze in hun auto hadden. Politieonderzoek naar de Arnhemmer leidde naar de boerderij aan de Leeuwenveenseweg in Zuidwolde, op dat moment eigendom van en verhuurd door de familie Karst.

Uiteindelijk deed de politie daar ’s nachts een inval, waarbij ook een 32-jarige man uit Arnhem en een 44-jarige man uit Wageningen werden aangehouden.

Ook betrokken bij drugslab in Odoornerveen

De jongste Arnhemmer en de man uit Wageningen werden vorig jaar nog door de rechtbank in Assen veroordeeld, omdat zij betrokken waren bij een drugslab bij een boerderij in Odoornerveen die in 2019 werd opgerold. Vanwege het drugslab in Zuidwolde werden ze toen onder voorwaarden vrijgelaten uit het voorarrest.

Nieuws

menu