Center Parcs De Huttenheugte en Parc Sandur gaan eind mei weer open

Foto van de open dag vorig jaar mei van het zwembad van de Huttenheugte. Archieffoto: Jan Anninga

Vakantieparken De Huttenheugte in Dalen en Parc Sandur in Emmen gaan weer open. Dat meldt Center Parcs woensdagochtend.

Parc Sandur heropent op woensdag 20 mei, terwijl De Huttenheugte vanaf vrijdag 29 mei weer gasten verwelkomt. Vakantiegangers dienen zich te houden met de richtlijnen van het RIVM, zoals de anderhalvemeterregel, en krijgen bij aankomst een hygiënekit.

Speciale looproutes

Het personeel van Center Parcs wordt speciaal getraind om te kunnen toezien op de veiligheid en zo nodig aanwijzingen te geven. Inchecken gaat volledig digitaal en op verschillende plaatsen op de parken zijn desinfecteringmogelijkheden. Daarnaast worden er speciale looproutes aangebracht.

Zwembad gaat ook open

Center Parcs meldt dat op de vakantieparken in Dalen en Emmen niet alle faciliteiten beschikbaar zijn, zoals contactsporten, het buffetrestaurant en het à la carte restaurant. Beide restaurants gaan maandag 1 juni pas open. Een overzicht per park is te lezen via deze link .

Ook zwembad Aqua Mundo gaat open, maar werkt wel met tijdsloten, zodat alle gasten de mogelijkheid krijgen om te kunnen zwemmen.

Duizend vakantiehuisjes

Alle twaalf parken van Center Parcs, waaronder die in Emmen en Dalen, sloten op maandag 16 maart als gevolg van het coronavirus de deuren. Parc Sandur heeft 334 vrijstaande vakantiehuizen. De Huttenheugte telt 658 bungalows. In totaal heeft Center Parcs 27 locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Wie had geboekt kreeg in de afgelopen maanden een waardevoucher, waarmee het verblijf naar een latere datum kon worden verplaatst. Dat kan nog steeds via de website van Center Parcs .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu