Centrummanager Coevorden steunt plan voor terugkeer auto's in deel Friesestraat: 'Dat trekt nieuwe ondernemers'

De kop van de Friesestraat is straks ook weer toegankelijk voor auto's. Illustratie: Gemeente Coevorden

De gemeenteraad van Coevorden praat dinsdagavond over het besluit van burgemeester en wethouders om auto’s weer toe te laten in het noordelijke deel van de Friesestraat in Coevorden. Centrummanager Herman Dechesne staat achter de plannen.

Dechesne overlegde in de afgelopen maanden namens de stichting Centrummanagement Coevorden veel met vertegenwoordigers van de gemeente over het collegebesluit. Aanleiding is dat in het deel tussen de Molenstraat en het Stationsplein veel winkelpanden leeg staan, terwijl de Friesestraat het hart van de stad (de Markt) met het station verbindt.

‘Kort parkeren voor de deur’

Daar liggen kansen, zegt Deschesne. ,,Door het toelaten van auto’s in dat deel van de binnenstad ontstaat een ander economisch vestigingsklimaat voor nieuwe ondernemers. Sommige winkels en ambachtszaken willen graag per auto bereikbaar zijn voor klanten en leveranciers. Door het toelaten van auto’s en die de gelegenheid geven tot kort parkeren voor de deur van deze winkels gaan ondernemers en ambachtszaken zich hier vestigen”, zo verwacht hij. ,,Bij de stichting en de gemeente hebben zich al een aantal serieus geïnteresseerde ondernemers gemeld.”

Dat het weer toelaten van auto’s in dit deel van de Friesestraat door sommige bewoners niet gewenst wordt, begrijpt de stichting. ,,Maar auto’s zullen alleen tijdens winkelopeningstijden de Friesestraat in mogen rijden. Ook begrijpen we dat enkele ondernemers niet blij zijn met dit besluit. Met hen willen we graag samen met de gemeente zoeken naar een acceptabele oplossing.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu