China Lights Emmen verwacht veel van eerste weekend: 'Honderden vroege vogels in Emmen'

Het lichtspektakel China Lights in Emmen verwacht veel van het eerste weekend, de wandelroute langs talloze verlichte beelden is dan ook ‘s ochtends vroeg geopend.

Bezoekers konden woensdagmiddag tot 17.00 uur voor eerst langs de lichtgevende sculpturen in de oude dierentuin lopen. „Eigenlijk had ik kaarten voor vanavond, maar ik wilde het toch even zien. Het is prachtig”, zegt een van de weinige bezoekers in het Rensenpark in Emmen.

Door de nieuwe coronamaatregelen kan de route niet meer in de avonduren gelopen worden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. „Het valt qua bezoek nog wel mee, er zijn een paar honderd mensen geweest”, zegt organisator Jannet Westebring. „Veel mensen zijn nu ook nog aan het werk of op school. In het weekend verwachten we veel meer mensen.”


Bezoekers kunnen aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag ook in de ochtend terecht vanaf 5.30 tot 8.30 uur. „Het was even de vraag of daar vraag naar zou zijn, maar gelukkig blijken we honderden vroege vogels te hebben in Emmen. Mensen reageren heel enthousiast”, aldus Westebring.

Het festival wordt gehouden in het Rensenpark in Emmen en start woensdag 1 december. De einddatum is een maand verlengd naar 26 maart.

Nieuws

Meest gelezen

menu