ChristenUnie in Hoogeveen bezorgd over uitvoering energiecompensatie voor minima

Minima krijgen 200 euro compensatie extra voor de gestegen energierekening Foto: DvhN

De ChristenUnie in Hoogeveen maakt zich zorgen over uitvoering door de gemeente van de compensatieregeling voor de gestegen energiekosten.

De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Het kabinet maakte op 10 december bekend dat huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum een extra compensatie van 200 euro ontvangen voor de gestegen energiekosten.

‘Best lastig’

De ChristenUnie heeft zorgen over hoe de gemeente deze regeling gaat uitvoeren. Dat is volgens de partij best lastig. ‘Het is belangrijk dat het geld vlot terecht komt bij huishoudens met een kleine portemonnee, omdat ze nu al tegen een stijgende energierekening aanlopen’, schrijft de ChristenUnie.

De compensatieregeling moet In het eerste kwartaal van 2022 door de gemeente worden uitgevoerd. Fractievoorzitter Hetty Pullen wil van het college weten hoe het geld tijdig bij de mensen terecht komt en hoeveel mensen er voor in aanmerking komen. ,,De sociale minima hebben het geld wel snel nodig door de stijgende energieprijzen’’, stelt ze.

3,2 miljard

De regering maakte eerder al 3,2 miljard euro vrij voor het verlagen van de energiebelasting. Dat komt per huishouden neer op een steun van 400 euro. De 200 euro is een extra compensatie voor sociale minima.

Nieuws

menu