Coöperatie OngeEikt moet drie maanden na feestelijke opening alweer weg uit pand aan de Eemland in Assen: 'We zijn in rouwstemming'

Drie maanden na de feestelijke opening van hun locatie aan de Eemland in Assen, moeten de ondernemers van Coöperatie OngeEikt alweer vertrekken. Het pand is overgenomen door een nieuwe eigenaar.

Liedeke van Spronsen (rechts) van coöperatie OngeEikt tijdens de feestelijke opening van de locatie aan de Eemland in Assen. Drie maanden later moeten de ondernemers het pand alweer verlaten.

Liedeke van Spronsen (rechts) van coöperatie OngeEikt tijdens de feestelijke opening van de locatie aan de Eemland in Assen. Drie maanden later moeten de ondernemers het pand alweer verlaten. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Coöperatie OngeEikt is een samenwerking tussen kleine ondernemers en kunstenaars. Zij toverden een leegstaand kantoorpand in de wijk Baggelhuizen om tot een veelzijdige ruimte met ateliers, cursusruimten en een winkel. In mei was de feestelijke opening, maar drie maanden later hangt de vlag er heel anders bij. Het pand is verkocht en de nieuwe eigenaar heeft andere plannen met het gebouw, laat Liedeke van Spronsen weten. Zij is een van de oprichters van OngeEikt en moet samen met de andere ondernemers voor 1 oktober het pand verlaten.

‘Nieuwe eigenaar kan niet zoveel’

Nieuws

menu