Coalitie Tynaarlo wil studenten en asielzoekers onderbrengen op bedrijventerrein Ter Borch tussen Eelderwolde en Hoogkerk

Op het bedrijventerrein Ter Borch tussen Eelderwolde en Hoogkerk moet een asielzoekerscentrum komen in combinatie met studentenhuisvesting. Dat plan lanceren drie coalitiepartijen in de gemeente Tynaarlo.

Op het bedrijventerrein Ter Borch tussen Eelderwolde en  Hoogkerk langs de A7 zou het asielzoekerscentrum moeten komen. Op de voorgrond het transferium met daarachter hotel Van der Valk.

Op het bedrijventerrein Ter Borch tussen Eelderwolde en Hoogkerk langs de A7 zou het asielzoekerscentrum moeten komen. Op de voorgrond het transferium met daarachter hotel Van der Valk.

De fracties van Leefbaar Tynaarlo, GroenLinks en de ChristenUnie vinden Ter Borch langs de A7 de meest geschikte plek in de gemeente Tynaarlo voor een tijdelijk azc. Op het bedrijventerrein is nog voldoende grond beschikbaar. De partijen denken twee vliegen in een klap door te slaan door de vluchtelingenopvang te combineren met de tijdelijke huisvesting van studenten uit de stad Groningen.