Coevorden heeft wat te vertellen. Niet alleen de stad, maar ook alle dorpen. Tot eind 2022 Culturele Gemeente van Drenthe. 'Nu snappen jullie waarom de 80-jarige oorlog 80 jaar duurde!'

Coevorden is begonnen aan een bijzonder avontuur. Tot en met eind 2022 is zij Culturele Gemeente van Drenthe. Zaterdag was de aftrap, met onder meer een toer langs alle 28 dorpen en kernen en de onthulling van een bijzonder mozaïek op de Weeshuisweide in de vestingstad.

Amber van der Sleen bij de wand met schilderijen uit alle plaatsen van de gemeente Coevorden. Zij maakte het schilderij van haar woonplaats Geesbrug.

Amber van der Sleen bij de wand met schilderijen uit alle plaatsen van de gemeente Coevorden. Zij maakte het schilderij van haar woonplaats Geesbrug. Foto: Alieke Eising

Wie ai bint het maakt niks oet, in Gies veult het hiel gauw goed. Hiel actief op elk gebied, stil zitten kuw in Gies echt niet . Het is zaterdagmiddag en zo’n tien inwoners van Gees zingen met zichtbaar plezier een couplet over hun woonplaats. Het is niet het eerste gezelschap dat dit op de Weeshuisweide in het centrum van Coevorden doet. Uit flink wat dorpen uit de gemeente staan mensen klaar om op verzoek te zingen over hun eigen woonomgeving. Even verderop staat een groot kanon. Nog even en dan is het de beurt aan burgemeester Bert Bouwmeester. Met een flinke knal zal hij het culturele jaar officieel openen.

Nieuws

menu