Coevorden kan nu beachvolleyballen bij de Drostenhal dankzij 9000 euro subsidie van stichting Ons Coevorden

Voorzitter Ruud Kok (rechts) van stichting Ons Coevorden overhandigde zaterdagmiddag een cheque ter waarde van 9.000 euro aan voorzitter Rolf van der Veen van Volleybalvereniging Vonk. Foto: Herman Woltersom

De aanleg van twee beachvolleybalvelden bij de Drostenhal in Coevorden – de thuisbasis van Volleybalvereniging Vonk - blijkt een schot in de roos.

,,Goed zand, prima drainage en een mooie centrale ligging,” zegt voorzitter Rolf van der Veen van de Coevorder club. Dankzij een financiële bijdrage van 9.000 euro van de stichting Ons Coevorden konden de plannen in een kort tijdsbestek worden verwezenlijkt.

‘Van mini’s tot en met de recreanten’

Van der Veen zag de laatste jaren een groeiende belangstelling voor het beachvolleybal.

,,In omringende plaatsen als Dalen en Gramsbergen zijn er al reeds langere tijd velden aanwezig. Onze leden waren daar regelmatig te gast, maar uiteraard wilden we ook zelf graag faciliteiten aanbieden. Dankzij de realisatie van de twee velden – op een steenworp afstand van de Drostenhal - zijn de leden nu in de gelegenheid om dichtbij huis te spelen. Voorlopig blijft het beachvolleybal bij Vonk nog wel puur recreatief. Het is breedtesport in optima forma. Iedereen kan er gebruik van maken: van mini’s tot en met de recreanten”, schetst Van der Veen de mogelijkheden.

De gemeente Coevorden ondersteunde de plannen en mede door de coronapandemie - met een piek voor de buitensporten - kwam de aanleg in een stroomversnelling. Dankzij de bijdrage van Stichting Ons Coevorden is dat gelukt.

Wat doet deze stichting?

De stichting is in juni 2018 opgericht en bestaat op dit moment uit ruim zestig leden, die de stad Coevorden een warm hart toedragen. Doel van Ons Coevorden is om middels financiële ondersteuning een bijdrage te leveren aan activiteiten en projecten. Gericht op het bevorderen van het welzijn van een zo groot mogelijke groep inwoners in de stad Coevorden.

Jeugd bij zomersport betrekken

In de komende jaren wil Vonk bekijken of er onder meer specifieke beachvolleybaltrainingen kunnen worden aangeboden. Verder wil Van der Veen ook de jeugd meer bij de deze zomersport betrekken.

,,Onze opzet is in ieder geval zoveel mogelijk leden en niet-leden te enthousiasmeren voor het beachvolleyballen in Coevorden. We willen beachvolleybal voor iedereen toegankelijk maken. Ook buurtverenigingen en scholen, die een keer een toernooi willen organiseren, zijn van harte welkom om op laagdrempelige wijze kennis te maken met het beachvolleybal.”

Nieuwe commissie voor beachvolleybal

Volleybalvereniging Vonk heeft daarnaast plannen om de nieuwe tak van sport binnen de club onder te brengen in een speciale commissie. ,,Met name om het beachvolleybal goed te positioneren en de organisatie van toernooien voor sportverenigingen in de gemeente Coevorden in goede banen te leiden.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu