Coevorden krijgt een nieuwe atletiekvereniging: AVC De Veste

De jeugd van AVC De Veste. Eigen foto

Coevorden is vanaf maandag een nieuwe sportvereniging rijker: Atletiekvereniging Coevorden De Veste, afgekort AVC De Veste.

De nieuwe atletiekvereniging komt voort uit het twee jaar geleden opgestarte Athletics Champs dat sindsdien viel onder de in 2017 opgerichte Loopgroep Coevorden.

,,Athletics Champs telt nu zo’n zestig jeugdleden en met dat aantal zien we kansen voor het doorontwikkelen van atletiek in een zelfstandige atletiekvereniging ontstaan”, zegt Jeanine Hessels. ,,Veel kinderen dachten dat er alleen gelopen wordt bij Loopgroep Coevorden, maar dat is niet het geval.”

‘We willen dat atletiek op brede schaal stevig wordt verankerd in Coevorden’

Komende maandagmiddag worden de handtekening onder de akte van de nieuwe vereniging gezet, waarbij ook een nieuw bestuur ontstaat. AVC De Veste richt zich op kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 15 jaar en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst.

,,De jeugd van Athletics Champs valt vanaf dat moment onder de nieuwe vereniging, maar we willen - samen met gediplomeerde trainers - veel meer leden werven, zodat atletiek op brede schaal stevig wordt verankerd in de gemeente Coevorden.”

De eerste training staat donderdag 20 augustus op de agenda. Hessels: ,,Op het sportveld van De Nieuwe Veste aan de Van Heeckerenlaan. We beginnen met onder meer speerwerpen en polsstokspringen.”

Meer informatie: Henriët Pol (06-37334883) of avcdeveste@gmail.com.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu