Coevorden moet luisteren naar bezwaren van homostichting over afsluiten parkeerplaatsen bij recreatieplas De Kibbelkoele

Recreatieplas De Kibbelkoele tussen Noord-Sleen en Schoonoord. Foto: DVHN

De gemeente Coevorden moet luisteren naar de bezwaren van Stichting Platform Keelbos over het afsluiten van parkeerplaatsen bij recreatiegebied De Kibbelkoele. Dat stelt de Raad van State.

Voordat de hoogste bestuursrechter in Den Haag een besluit neemt over de heropening van de parkeerplaatsen, moet Coevorden eerst het bezwaarschrift van de homostichting inhoudelijk behandelen.

‘Stichting heeft wel degelijk belang’

De gemeente wilde niet naar de bezwaren kijken, omdat Stichting Keelbos geen rechtstreeks belang heeft. De rechtbank Noord-Nederland dacht er ook zo over. Maar de Raad van State verscheurde die uitspraak woensdag in hoger beroep.

,,Stichting Keelbos heeft wel degelijk een belang”, stelde de hoogste bestuursrechter. ,,Zonder parkeerplaatsen kunnen bezoekers namelijk niet naar het aangrenzende natuurterrein komen voor hun seksafspraak. Stichting Keelbos heeft ook belang bij het parkeerterrein, omdat op koude dagen bezoekers daar bij elkaar in de auto in de auto kunnen kruipen.”

Staatsbosbeheer sloot een paar jaar geleden de parkeerplaatsen af. Stichting Keelbos wilde dat Coevorden hier een einde aan maakte en diende een handhavingsverzoek in. De gemeente ging er niet inhoudelijk op in en verklaarde de homostichting tot geen belanghebbende.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu