Coevorden toont sportambitie: meer (top)sportevenementen (en misschien een WK op de Omnibaan?)

Het aangeboden sport- en preventieakkoord. Foto: Gemeente Coevorden

De gemeente Coevorden moet een echte sportgemeente worden. Die ambitie blijkt uit het nieuwe sport- en preventieakkoord, dat maandagavond ondertekend werd door ruim zestig vertegenwoordigers van sportverenigingen, zorg- en welzijnsinstanties, onderwijsinstellingen en bedrijven.

Het hoofddoel is om meer mensen in beweging te krijgen. Daarvoor hebben de organisaties zes belangrijke ambities geformuleerd. Zo moet een gezonde levensstijl worden gepromoot onder de inwoners van Coevorden en komt er extra aandacht voor kwetsbare inwoners. Ook moeten sportverenigingen levensvatbaar blijven.

Verder willen de vertegenwoordigers dat sportevenementen worden ingezet om de gemeente beter op de kaart te zetten. Zo is het de bedoeling om in Dalen een Omnibaan aan te leggen voor wielrenners, hardlopers en skeeleraars. In de toekomst moeten hier ook NK’s, EK’s en WK’s worden georganiseerd.

Een speciale sportevenementenkalender en -krant moet de ruimte bieden voor verenigingen om zich te kunnen presenteren. De komende jaren moeten de plannen verder vorm krijgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu