Coevorden verliest zijn platenzaak. Rieks (66) van Music & More gaat met pensioen. 'Ik ben 12 jaar lang niet op vakantie geweest'

Rieks Vogelzang stopt na ruim 30 jaar met Music & More. Een opvolger heeft hij niet. ,,mensen gaan tegenwoordig hun vaste baan niet opgeven voor iets onzekers als een platenzaak."

Rieks Vogelzang stopt na ruim 30 jaar met Music & More. Een opvolger heeft hij niet. ,,mensen gaan tegenwoordig hun vaste baan niet opgeven voor iets onzekers als een platenzaak." Foto: Jan Anninga

Rieks Vogelzang stopt na bijna 32 jaar met zijn platenwinkel in de Friesestraat in Coevorden. De bijna 67-jarige ondernemer gaat met pensioen. Een opvolger heeft hij niet. Zaterdag 3 juni is Music & More voor het laatst geopend. En daarna? ,,Meer vrije tijd, drummen en eindelijk weer eens op vakantie.”

Hij behoort tot de laatste der Mohikanen van platenzaakbazen. In de afgelopen dertig jaar maakte Rieks Vogelzang de opkomst en de ondergang van de cd en de dvd mee, ging hij andere producten verkopen, zoals pasfoto’s, begon hij een pakketdienst en lijfde hij zelfs een videotheek in.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's