Coevorder bibliotheek blaast regenboogkast nieuw leven in

Foto: Biblionet Drenthe

Maria Smit, bekend van het tv-programma ‘Hij is een zij’, heeft vrijdagochtend de regenboogkast in de bibliotheek Coevorden heropend.

In de boekenkast staan boeken voor jong én oud over het thema LHBTI (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen). Drie jaar geleden werd de collectie boeken op initiatief van de Jongerenraad Coevorden aan de bibliotheek geschonken. ,,Nu is de collectie boeken uitgebreid en ook iets specifieker gericht op de jongeren”, zegt Astrid Dijksterhuis van de bibliotheek.

Regenboogweek

De bibliotheek en de gemeente vragen tijdens de landelijke regenboogweek, van 9 tot 18 oktober, extra aandacht voor de positie waarin lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders, de LHBTI’ers zich bevinden.

Coevorden is sinds februari 2017 Regenbooggemeente. Vier maanden later werd de regenboogvlag gehesen op het balkon van Hof van Coevorden.

Mama Maria Smit

De in Steenwijksmoer opgegroeide Maria Smit is oprichtster van LHBTQIAP-supportgroep Coevorden. Dat deed zij in het kader van de Regenboogweek. Anderhalf jaar geleden vertelde zij in het tv-programma ‘Hij is een zij’ openhartig over haar transformatie naar vrouw. Ook heeft ze een YouTube-kanaal ‘Mama Maria Smit’ waarin ze haar persoonlijke ervaringen deelt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu