College Borger-Odoorn ziet camperplaatsen Exloo wel zitten

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn zien het plan om in Exloo camperplaatsen aan te leggen, wel zitten. Geen vijftien, zoals de initiatiefnemers eerst wilden, maar dertien.

Kamperen met een camper is tegenwoordig helemaal 'in'.

Kamperen met een camper is tegenwoordig helemaal 'in'. Foto: PAALMAN, FRANS

De camperplekken komen achter het pand van doe-het-zelfzaak Hubo, op de hoek van de Hoofdstraat en de Valtherweg. Het is de bedoeling dat dit een toeristische hotspot wordt.

Nadat de eigenaren van de Hubo in 2019 stopten met hun winkel, kochten twee inwoners van Exloo het. Meerdere ondernemers hebben er inmiddels een plek gevonden onder de noemer Eko-Punt. Zo heeft Ruud Haak van Eko Tours, die zijn voertuigen eerder stalde bij het Fletcher-hotel De Hunzebergen, er zijn nieuwe uitvalsbasis. Ook runt fietsenzaak Egbert Egberts uit Borger er een soort dependance waar fietsen worden verhuurd en gerepareerd.

‘De camperplaatsen die er zijn, staan bijna altijd vol’

De camperplekken vormen volgens wethouder Nynke Houwing (VVD) een welkome aanvulling. ,,Er is heel veel vraag naar camperplekken. Ze staan overal bijna altijd vol. Dit voorziet zeker in een behoefte.’’

Het plan om vijftien plekken aan te leggen is volgens de gemeente aangepast omdat de kwaliteit met dit aantal te wensen overliet. Er komen nu dertien. ,,Dat is mooier. Er is zo meer privacy’’, zegt wethouder Freek Buijtelaar (Gemeentebelangen). ,,Bovendien kunnen bezoekers hun auto dan ook op het terrein parkeren in plaats van op de weg.’’

De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk 8 juli.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu