College legt bezwaar tegen bestemmingsplan Hunebedcity naast zich neer

Wilma en Marissa Hoedeman voor de entree aan de Brinkzijde. Foto: Jan Anninga

Het college van de gemeente Borger-Odoorn heeft het bezwaar dat is ingediend tegen de bestemmingsplanwijziging van het voormalige gemeentehuis in Borger afgewezen.

In het pand opende voor de zomer Hunebedcity, een combinatie van horeca, winkeltjes en speelgrot, een initiatief van moeder Wilma en dochter Marissa Hoedeman. Het is de bedoeling dat er verder vijftig mensen met een afstand tot arbeidsmarkt aan de slag kunnen op deze locatie.

De initiatiefnemers willen de voorzijde van het gebouw nog voorzien van een passende entree. In juni lieten ze aan deze krant ontvallen dat ze denken aan een glazen serre. Daarnaast zijn er ook plannen voor maximaal tien woningen voor begeleid wonen in het pand.

Voor de bouw van de serre is wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig van maatschappelijk naar horeca. Ondernemers uit het dorp hebben echter bezwaar aangetekend tegen deze voorgenomen aanpassing. In grote lijnen komt het er op neer dat volgens de bezwaarmakers Borger qua horeca wel aan zijn top zit.

Het college gaat echter niet mee in dit argument. De gemeenteraad heeft echter het laatste woord. Donderdag wordt de wijziging behandeld tijdens de eerste raadsvergadering sinds de zomerstop.

Nieuws

Meest gelezen

menu