Column Rosa Timmer: Babe-magneet

Foto: Archief Corné Sparidaens.

Ik heb nog een oude ring van een ex-vriendje. Ik draag hem al jaren niet meer, maar de laatste tijd moet ik er vaak aan denken. Dat komt omdat vriend mij meesleurde naar een juwelier. Romantisch, jazeker. Hollander, nog veel meer. Hij zag dat de tweede trouwring er gratis was, vandaar. Als we de ringen zien waar het om gaat, kijken we elkaar met afgrijzen aan. Hiervoor zou je geld toe moeten krijgen. Duo-colour, heten ze. Het zijn de lelijkste ringen die er bestaan.

Dat komt omdat ze me doen denken aan die ring van mijn eerste vriendje. Na vier maanden gaf hij me een doodschrik door met een doosje aan te komen. Ik was 15 jaar en nergens klaar voor, maar dat weerhield hem niet om een wit- met geelgouden ring met diamanten aan te schaffen. Ik was eigenlijk voornemens het die middag uit te maken, maar dat durfde ik toen niet meer. Ik heb het nog tien maanden extra volgehouden vanwege die ring. Toen pas vond ik dat ik met goed fatsoen weg kon gaan.

In de winkel zag de verkoopster ons staren. Ze kwam op ons af. Of ze ons ergens mee van dienst kon zijn. ,,Nou’’, ik twijfel altijd een seconde beleefd voor ik brutaal word: ,,We vinden die ringen nogal lelijk, hebben jullie nog andere?’’ Haar gezicht betrok even maar daarna kwam ze aan met drie lades met knetterdure ringen.

Vriend, die zwoer nooit een ring te willen, zag direct eentje die hem beviel. Het kan ermee te maken hebben dat ik de aantrekkingskracht van een ring heb uitgelegd. Een bepaalde groep vrouwen wordt heel gewillig van mannen met een trouwring, hetzelfde geldt voor mannen met een baby of een puppy. Babe-magneten. Als je man ze alledrie heeft, kun je erop rekenen dat-ie op een dag niet meer thuiskomt.

Na die eerste verkering wilde ik de ring verkopen, maar iedereen zei dat ik er spijt van zou krijgen. Nu ligt ie er maar. Als ik de prijs van de ring van vriend zie, weet ik wat me te doen staat.

Mijn oude liefde wordt onderpand voor een nieuwe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu