Timmerfabriek in Emmen wil met innovatief vakantiehuisje recreatiemarkt veroveren: comfort van een bungalow, romantiek van de tent

Met een innovatief vakantiehuisje moet vanuit Emmen de recreatiemarkt worden veroverd. Het gaat om een combinatie van een bungalow en een tent.

Ontwerper Yuri Koster (links) en Chris Kraft van timmerfabriek Precofab.

Ontwerper Yuri Koster (links) en Chris Kraft van timmerfabriek Precofab. Foto: Boudewijn Benting

Wie het huisje met puntdak binnenstapt ziet een recreatiechalet met de gebruikelijke keuken, zithoek, badkamer, eettafel en televisie. Het grote onderscheid zit in de zijkanten, waaraan tenten zijn vastgemaakt. In elke unit staan twee vaste bedden. Het huisje biedt dus vier slaapplekken.

,,We willen het gemak en de luxe bieden van een bungalow en tegelijkertijd de romantiek van een tent’’, zegt Chris Kraft van de Emmer timmerfabriek Precofab, die de zogenoemde Natural Bungalow & Tent in productie neemt.

Regen op het tentdoek

,,Iedereen kent wel de beleving van het slapen in een tent. Vooral als de regen op het tentdoek valt. Ook ik vind dat schitterend. Maar ik heb een hekel aan tocht. Aan luchtbedden die ‘s nachts leeglopen. Aan het met de wc-rol onder de arm naar het toiletgebouw lopen. Dat hoeft allemaal niet meer met ons product. Wel de charme van een tent, maar verder van alle gemakken voorzien’’, zegt Kraft.


Ontwerper is Yuri Koster uit Vaassen, die al in 2003 een schets maakte van het combihuisje. ,,Die beleving in de vorm van regen op het tentdoek heb ik met touwen die tegen de mast van een boot slaan. Als ik dat hoor, ben ik ineens weer terug in de tijd dat ik met mijn ouders sliep op de zeilboot. Mensen zoeken zulke beleving. Chalets op vakantieparken zien er eigenlijk allemaal hetzelfde uit. Doe je de deur dicht, dan ervaar je niets meer van het buitenleven. Het verschil met thuis is dan niet meer zo groot. Dat vind ik jammer. Met onze tentunits sta je dichter bij de natuurelementen. We willen zo óók de charme van het kamperen bieden.’’

De recreatiewoning kost 89.500 euro. Gemikt wordt op vakantieparken die iets anders willen bieden dan enkel een vakantiehuisje. ,,We denken hiermee de ideeën over recreatie naar een andere dimensie te kunnen brengen’’, zet Koster hoog in. Het kost het bedrijf twee weken om zo’n combi van bungalow en tent te maken.

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op 16, 17 en 18 juli van 10 tot 18 uur aan de Phileas Foggstraat 28 in Emmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu