Computerclub Wijkklik gaat verder in De Schanskuil

De Schanskuil in Emmerschans. Foto: Eigen Foto

De Emmer computerclub Wijkklik heeft een nieuwe stek gevonden. De vereniging dreigde dakloos te worden, maar gaat nu verder in wijkgebouw De Schanskuil in Emmerschans.

Het voortbestaan van Wijkklik, dat ouderen wegwijs maakt met de computer, hing tot voor kort aan een zijden draadje. De computerclub zat in wijkgebouw De Tussenstee aan de Ravelijn in Emmerschans, maar de gemeente Emmen wilde af van dit verouderde pand. Voor twee van de drie huurders was al nieuw onderdak gevonden, maar voor Wijkklik was dit tot voor kort nog niet het geval.

Inmiddels heeft de vereniging op de valreep toch een nieuwe stek gevonden. De club wilde graag haar intrek nemen in een winkelpand in Emmerhout, maar dit was te duur. De Schanskuil bleek wel een geschikt adres. Afgelopen week zijn de spullen verhuisd naar dit nieuwe onderkomen en op 2 maart opent Wijkklik hier officieel de deuren.

Nieuwbouw op plek De Tussenstee

De Tussenstee wordt binnenkort gesloopt en op deze plek komen twee panden voor mensen met geheugenverlies. Deze gebouwen moeten in totaal plek kunnen bieden aan veertig personen. Het initiatief hiervoor komt van zorgorganisatie Dagelijks Leven, die in ons land meer van zulke woonvoorzieningen heeft.

Nieuws

Meest gelezen

menu