Constructiefouten bij schoolgebouw naast stadion FC Emmen; groot deel gevels moet worden vervangen. 'Je hebt het echt over tonnen, en dan niet over één, twee of drie'

Een aanzienlijk deel van de gevels van het schoolgebouw van Pro Emmen moet worden vervangen. Ook een grote buitenwand die niet eerder door storm werd vernield, is niet stabiel genoeg.

Directeur-bestuurder Nico van Luik voor het gehavende pand van Pro Emmen, de school naast het voetbalstadion van FC Emmen.

Directeur-bestuurder Nico van Luik voor het gehavende pand van Pro Emmen, de school naast het voetbalstadion van FC Emmen. Foto: DvhN

Dit blijkt volgens directeur-bestuurder Nico van Luik uit extern onderzoek. Pro Emmen geeft praktijkonderwijs aan een kleine 400 jongeren met leerachterstanden in een pand naast het stadion van FC Emmen. In oktober vorig jaar kwam tijdens een storm een stuk van pakweg 4 bij 6 meter van de gevel naar beneden. Het ging om de buitenwand aan de zijde van het voetbalstadion, het gedeelte waar ook de entree van de school is gevestigd.

Nieuws

menu