Corona bedreigt toekomst van jeugdcircus Carantelli uit Klazienaveen: ‘Het water staat ons aan de lippen’

Circus. Foto: Pixabay.com

Na bijna een halve eeuw dreigt het doek te vallen voor jeugdcircus Carantelli uit Klazienaveen. De circusartiesten kunnen door de coronacrisis niet repeteren en optreden en dat zorgt voor grote financiële problemen.

Om de lasten voor de het resterende deel van dit jaar én voor heel 2021 te kunnen betalen is er ruim 1000 euro nodig. Deze week is daarom op internet een fondswervingsactie begonnen die tot nu toe bijna 200 euro heeft opgebracht. Maar dat is volgens het circusbestuur bij lange na niet voldoende om uit de problemen te komen.

Carantelli ontstond in uit een spelweek met circus als thema. Daar was zoveel belangstelling voor dat besloten werd een eigen Klazienaveens circus op te richten. Jongeren van 6 tot 16 kunnen er terecht. Daarna kunnen ze eventueel aan de slag als trainer.

‘We moeten het nu met een paar honderd euro doen’

Voorzitter Martijn Bonkestoter: ,,Door corona zijn er tot grote frustratie van onze artiesten en trainers geen optredens dus vallen vrijwel alle inkomsten weg. We moet het nu dus doen met de paar honderd euro contributie van onze leden. Dat is echt niet genoeg want stroom en water moeten betaald worden, net als de huur van onze loods. Ook gaat in januari de verzekering voor de inboedel en artiesten er weer af. Het water staat ons echt aan de lippen. Alleen een boeienkoning lijkt uit deze situatie kunnen ontsnappen maar die hebben we helaas niet.”

‘Kinderen zijn dankzij circus sportief bezig’

Veel bezuinigingsmogelijkheden heeft Carantelli niet. Veel meer dan het schrappen van de website kan de organisatie niet doen. Bonkestoter: ,,Dat scheelt 125 euro per jaar, maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Het wegvallen van het circus zou heel jammer zijn voor de kinderen. Die genieten enorm van de trainingen en optredens en bovendien zijn ze ook nog eens lekker sportief bezig.”

Nieuws

Meest gelezen

menu