Controle in horeca Emmen: twee cafés krijgen laatste waarschuwing voor overtreden van coronaregels

Ter illustratie. Foto: ANP

Twee cafés in de gemeente Emmen hebben van burgemeester Eric van Oosterhout een officiële waarschuwing gekregen. Ze hielden zich onvoldoende aan de coronaregels. Gaan ze weer in de fout, dan volgt een boete of sluiting van de zaak.

Afgelopen weekend liet de gemeente extra controles uitvoeren bij horecazaken. Volgens Van Oosterhout had het gros van de ondernemers de zaken keurig op orde en werd er ook goed gekeken of bezoekers zich aan de regels hielden. Bij twee zaken was het onder de maat.

Livemuziek, dansen en zingen

,,Bij een van die twee zaken hadden we al eerder aangegeven dat de eigenaar met verbeteringen moest komen, maar opnieuw werd geconstateerd dat de 1,5 meter-regel daar niet werd nageleefd’’, zegt Van Oosterhout. De andere ondernemer had een groot feest in zijn café. ,,Met livemuziek en een grote groep bezoekers, die danste en zong en de afstand niet in acht nam”.

De controles zijn mede gedaan op verzoek van de afdeling Emmen van Koninklijke Horeca Nederland. ,,Zij wil een eerlijk speelveld voor iedereen. De welwillende ondernemer mag geen nadeel ondervinden van collega’s die zich niet aan de regels houden’’, verduidelijkt Van Oosterhout.

Eerste keer officiële waarschuwingen

Het is de eerste keer dat de gemeente Emmen officiële waarschuwingen geeft aan horecazaken die de corona-regels onvoldoende naleven. De Emmer burgemeester vindt dat de ondernemers die zich wel goed aan de regels houden, een compliment verdienen. ,,Het vraagt veel van hen in een tijd waarin ze het al niet makkelijk hebben.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu