Corona lijkt Wapen van Westerbork (en discotheek Bobo-bar) te nekken

Een bomvol huis tijdens een pubquiz in betere (pré corona) tijd in het Wapen van Westerbork. Foto: eigen foto

Eetcafé Het Wapen van Westerbork en discotheek de Bobo-bar zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het lijkt erop dat corona de oorzaak van het bankroet is.

Onder het faillissement vallen Het Wapen van Westerbork, discotheek de Bobo-bar en de kantine van sporthal de Borkerkoel in Westerbork. Bij de verschillende onderdelen van het horecabedrijf waren (nog) acht mensen in vaste dienst.

‘Tot maart ging het heel goed’

Zes jaar geleden kwamen Nico en Kim van der Veen aan het roer van het horecabedrijf te staan. Volgens curator Jasper Gevers hebben zij zelf het faillissement aangevraagd. ,,Het ziet ernaar uit dat corona het bedrijf de nekslag heeft gegeven. Tot maart ging het volgens de uitbaters heel goed. Toen kwam de corona-uitbraak en moesten de bedrijven dicht. De eigenaar van het pand heeft nog een tijdelijke korting op de huur gegeven, maar dat mocht toch niet baten. De buffer was op en daardoor zagen de uitbaters zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen’’, zegt Gevers.

‘Op zoek naar overnamekandidaat’

Woensdag voert hij overleg met het echtpaar Van der Veen en zal meer duidelijk worden over de staat van het bedrijf. Gevers: ,,Ik ga op zoek naar een overnamekandidaat. Dat is het beste voor de werkgelegenheid. Bovendien verkoopt een bedrijf dat niet leegstaat beter dan een bedrijf dat al langer uit de running is. Ik weet niet hoe het zal gaan in coronatijd. Ik heb wel goede hoop, want een deel van de zomer en het mooie weer moeten nog komen.’’

Voor Nico van der Veen was ‘Het Wapen’ bepaald geen onbekend terrein. Hij nam het bedrijf, naar eigen zeggen ‘het leukste eetcafé van Westerbork’, over van zijn werkgever. Voor Kim van der Veen was het even schakelen. Zij was docente etaleren en heeft ook een eigen stylingbureau.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu