Corona: sportwinkel in Hoogeveen doneert shirts voor zorgmedewerkers

Herqua Sports in Hoogeveen komt in actie met sportshirts voor verplegenden en verzorgenden. Op de foto Daniel Leistra (links) en Frits van der Veen Foto: Herqua Sports

Zorgpersoneel op afdelingen waar coronapatiënten liggen, heeft veel behoefte aan (sport)shirts van ademend materiaal. Herqua Sports in Hoogeveen deed zelf een donatie en vraagt klanten om steun.

Medewerkers in de zorgsector kunnen wel wat hulp gebruiken als het gaat om het werken in beschermende coronapakken. De verplegenden en verzorgenden hebben het namelijk ontzettend warm en zweten peentjes.

Belastend

Soms moeten de medewerkers urenlang allerlei schorten voor en mondmaskers op. Dat is zo belastend dat ziekenhuizen en zorginstellingen bij bedrijven aankloppen voor (sport)shirts van ademend materiaal, om onder de coronapakken te dragen en zo wat comfortabeler te kunnen werken.

,,We kregen een verzoek daartoe van het UMCG en het Jannes van der Sleedenhuis’’, vertelt Frits van der Veen van Herqua Sports in Hoogeveen. De sportwinkel doneerde zelf honderd shirts en deed een oproep aan klanten via Facebook. Het bericht werd al duizenden keren bekeken en vaak gedeeld.

‘Actie slaat aan’

,,Voor elk verkocht shirt sturen wij er eentje naar ziekenhuizen en zorginstellingen’’, laat Van der Veen weten. Volgens hem slaat de actie aan. ,,We hebben al een aantal klanten in de winkel gehad die gericht voor een of meer shirts kwamen. En via de webshop worden ook bestellingen gedaan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu