Corona steekt de kop op in Emmen: besmettingen op middelbare scholen, in verpleeghuis en bij vv Drenthina

Foto: ANP ANP

Het coronavirus is ook in Emmen bezig met een opmars. Zowel op het Carmelcollege als het Esdal College in Emmen zijn besmettingen geconstateerd. Ook is een persoon positief getest in verpleeghuis Bleerinck en zijn twee mensen besmet bij vv Drenthina.

Op het Esdal College locatie Oosterstraat zijn volgens de school twee personen besmet het coronavirus. „Ze hadden klachten en hebben zich vervolgens laten testen. De uitslag was vervolgens positief”, meldt Matthias Kooistra, directeur van het Esdal College. De school wilde niet bekend maken of het om leraren of leerlingen gaat. Er vindt een bron- en contactonderzoek plaats.

Ook op het Carmelcollege is iemand positief getest. Dat bevestigt rector Louwien Eising. Volgens haar hoefde de school geen extra maatregelen te nemen.

Brief naar medewerkers en ouders

Beide scholen hebben een brief naar alle medewerkers en ouders gestuurd. Tijdens de coronapandemie hebben de middelbare scholen in Emmen veel onderling contact. „We houden elkaar heel erg op de hoogte van de situatie per school,” vertelt Eising. „Onze leerlingen ontmoeten elkaar namelijk ook buiten de scholen. We moeten met elkaar alert en waakzaam blijven.”

Besmetting bij Tangenborgh

Bij zorggroep Tangenborgh is op de locatie Bleerinck zijn verschillende personen positief getest op het virus. „Uit onderzoek in samenwerking met de GGD is een aantal besmettingen gebleken op een afdeling,” meldt woordvoerder Arianne Scheper. „Passende maatregelen zijn getroffen en verder onderzoek is gestart en wordt voortgezet.” Tangenborgh wilde niet ingaan op de hoeveelheid besmettingen en of het om cliënten of personeel ging.

Nu al drie voetbalclubs

Ook bij vv Drenthina zijn twee mensen besmet, zo maakte de club donderdagavond bekend. Het betreft de 1e en de 2e selectie. Meerdere leden van deze selecties worden op korte termijn getest. Beide teams zijn de komende 10 dagen uitgesloten van trainingen en wedstrijden. De overige teams gaan wel gewoon door.

Deze week werd ook bekend dat twee andere voetbalclubs in Emmen te maken hebben met coronabesmettingen. Zowel bij voetbalclub vv Bargeres als voetbalvereniging WKE ‘16 heeft het virus toegeslagen. Vanwege de besmettingen zijn Sportpark Grote Geert en het sportpark van Bargeres gesloten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu