CoronaMelder App in een week tijd door meer dan één miljoen mensen gedownload

. ANP

De app CoronaMelder is in de eerste testweek meer dan één miljoen keer gedownload. De teller staat na maandag op 1.000.848 gebruikers, laat het ministerie van Volksgezondheid dinsdag weten.

De app werkt met bluetooth en is te installeren via de Play Store (voor Android-telefoons) en de App Store voor iPhones. Als iemand positief test op het coronavirus, moet de app mensen waarschuwen die in de veertien dagen daarvoor 15 minuten of langer bij hem of haar in de buurt zijn geweest. De app ondersteunt daarmee het bron- en contactonderzoek van de GGD.

De GGD Drenthe laat weten dat er veel positieve reacties zijn binnengekomen over de deelname aan de praktijktest. Onder andere van lokale politici en bedrijven die Drenten vragen de app te downloaden.

Volgens het ministerie werden de bibliotheken die hulp aanbieden bij het installeren van de app druk bezocht. Met name ouderen maakten gebruik van de bibliotheken.

Getest in Drenthe

De app wordt sinds ruim een week getest door de gezondheidsdiensten in de regio’s Twente, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Zuid. Het kabinet hoopt dat de app op 1 september landelijk kan gaan werken. Voor die dag moet de Tweede Kamer instemmen met een spoedwet, maar het is de vraag of dat gaat lukken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu