Corona treft Het Wapen van Ruinen, familie Boverhof heeft milde klachten

Gert en Roelie Boverhof tijdens de opening in februari 2019. Foto: Jans Schulting

Besmet met het coronavirus. Dat kon er ook nog wel bij voor Gert en Roelie Boverhof uit Ruinen. De eigenaars van restaurant Het Wapen van Ruinen raakten allebei besmet met het virus en gooiden uit eigen initiatief hun restaurant dicht. Alle medewerkers werden getest en tot op heden leidde dat tot één besmetting erbij.

„We hebben direct ook alle gasten benaderd, we houden keurig een registratie bij. Roelie was vorig weekend wat grieperig en hoesterig en dat werd allengs erger. Ze heeft toen op zondagmorgen een test gedaan en kreeg daar woensdag de uitslag van: positief”, kijkt echtgenoot Gert terug.

„We zijn toen allebei niet meer in de zaak geweest, maar besloten woensdag direct tot tijdelijke sluiting.” Alle medewerkers en Gert ondergingen een test, waarbij de chef zelf ook positief bleek. „Gelukkig hebben wij milde klachten, maar het houdt maar niet op”, verwijst Gert ook naar de periode die ze net als andere horecaondernemers vanaf 13 maart, de dag van de intelligente lockdown, doormaakten.

Zelf keuze gemaakt om dicht te gaan

Gert Boverhof benadrukt dat ze zelf de keuze hebben gemaakt tot sluiting voor 10 dagen, wachten tot een GGD met een uitslag komt, wilden ze niet. „We hebben geen idee hoe we aan de corona gekomen zijn, zeg het maar. Zoals het nu lijkt hebben de gasten geen corona van ons gekregen, ze waren allemaal zeer tevreden hoe wij dit hebben afgehandeld.”

Het Wapen van Ruinen is sinds februari 2019 geopend in ’t Olde Gemeentehuus aan de Brink en beleefde een prima start. De viering van het eenjarig bestaan ging vooraf aan de intrede van het coronavirus, na de persconferentie van 13 maart moest ook Het Wapen dicht. De periode werd onder meer doorgekomen met het uitgeven van cadeaubonnen aan ‘vrienden van Het Wapen van Ruinen’.

Toen er weer versoepelingen werden doorgevoerd, ging het snel bergopwaarts met de omzet. De zaak ging begin juni weer open, ook nog eens met een nieuwe kaart. „We draaien geweldig en hebben nog nooit zo’n goede zomer gehad als dit jaar”, lacht Gert, wetende dat er slechts één vergelijkingsjaar is. „We zaten iedere avond vol, je merkte dat er veel meer toeristen in de regio waren. Mensen gingen niet naar het buitenland, maar kwamen naar Drenthe. En naar ons.”

Buffer

Hij stelt vast dat het jammer is dat de aangelegde buffer op deze manier weer aangesproken moet worden, maar hoopt zaterdag 17 oktober weer te kunnen openen. „Maar het loopt nu ook in Drenthe best op met de besmettingen, laten we hopen dat we niet langer dicht hoeven na dinsdag”, verwijst Roelie naar de geplande persconferentie vanuit Den Haag.

Voor Gert en Roelie is het thuiszitten best lastig. „Dat is niks voor ons, wij willen wat te doen hebben. Ik heb wel wat hobby’s, maar dat verplicht thuisblijven verveelt aardig. En de vermoeidheid slaat dan ook toe”, constateert Gert vanuit Ansen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu