Coronateststraten in Steenwijk en Raalte gaan dicht, GGD IJsselland sluit beide locaties per 1 oktober vanwege verminderde vraag

Wie in Steenwijk of Raalte woont en zich wil laten testen op het coronavirus kan per 1 oktober niet meer terecht in zijn of haar eigen woonplaats. GGD IJsselland heeft besloten beide testlocaties te sluiten vanwege een verminderde vraag.

Een vrouw ondergaat een coronatest.

Een vrouw ondergaat een coronatest. Foto: ANP

‘Je kunt je nog tot en met donderdag 30 september in Steenwijk of Raalte laten testen’, laat projectmanager Bart Goldsteen weten. Wie in één van deze beide gemeenten woont en een coronatest wil doen, kan vanaf oktober bijvoorbeeld terecht in Meppel of Deventer. ‘Het blijft dus mogelijk om je in de buurt van je eigen gemeente bij de GGD te laten testen’, geeft Goldsteen aan.

De projectmanager van de GGD legt uit dat de testcapaciteit wordt aangepast aan de vraag naar coronatesten. Goldsteen: ‘Dit houdt bijvoorbeeld in dat we het aantal teststraten in Zwolle verminderen en ook de testlocaties Steenwijk en Raalte sluiten.’

Andere locaties

In de regio IJsselland blijven na de sluiting van Steenwijk en Raalte nog vijf testlocaties geopend: Zwolle, Deventer, Hardenberg, Ommen en IJsselmuiden. De huidige testlocatie in Zwolle verhuist deze maand van de Rieteweg (IJsselhallen) naar de Paxtonstraat 17 op bedrijventerrein Marslanden. Deze nieuwe testlocatie wordt op dinsdag 21 september in gebruik genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu