Coronavirus vastgesteld bij bewoners Woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn en Woonwijkcentrum Zuidermarke in Emmen

Treant Zorggroep

In zowel woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn als in woonwijkcentrum Zuidermarke in Emmen is het coronavirus vastgesteld bij een bewoner. Beide bewoners zijn in quarantaine gegaan. Er is direct een contactonderzoek gestart en op beide locaties zijn maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

De afdelingen waar de bewoners verblijven zijn geïsoleerd. De bewoners worden in hun eigen kamer verpleegd door een vast team van medewerkers die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Daarnaast hebben beiden geen contact met medebewoners. Ook is het tijdelijk niet mogelijk om op de betreffende afdelingen bezoek te ontvangen.

Tijdelijk geen bezoek ontvangen

In De Paasbergen zijn ook op de twee naastgelegen afdelingen maatregelen getroffen. Hier is nog geen bron- en contactonderzoek gaande. Zorggroep Treant, waar beide woonwijkcentra onder vallen, meldt dat ze twee keer per dag de temperatuur van bewoners opvragen en vragen om de ontwikkeling van eventuele klachten in de gaten te houden. Ook voor deze bewoners is het tijdelijk niet mogelijk om bezoek te ontvangen.

Op de andere afdelingen van De Paasbergen en Zuidermarke gaat de dagelijkse zorg gewoon door. Ook kunnen de bewoners en cliënten bezoek ontvangen. Zorggroep Treant meldt dat bewoners, cliënten en hun naasten per brief of per e-mail geïnformeerd zijn over de besmetting en de genomen maatregelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu