Coronavirus zet streep door traditionele Sinterklaasintocht in Assen

Sinterklaas staat centraal in de winkel die gerund wordt door leerlingen van de WP. Archief Duncan Wijting

De traditionele Sinterklaasintocht langs de Vaart in Assen gaat dit jaar niet door. Dat maakte de Stichting Sinterklaasintocht Assen vrijdagmiddag bekend.

‘De gevolgen van het Corona-virus raken ons allemaal. Steeds moeten we rekening houden met alle maatregelen die noodzakelijk zijn om het virus onder controle te houden. Ook Sinterklaas en zijn pieten hebben met het Corona-virus te maken. Om die reden is besloten om de traditionele intocht langs de Vaart dit jaar niet te organiseren, hoe jammer dit ook voor iedereen is,’ schrijft de stichting.

Alternatief in De Bonte Wever

Ondanks dat de intocht langs de Vaart niet doorgaat, organiseert de stichting wel een alternatieve aankomst in evenementencentrum De Bonte Wever in Assen. Op 14 november worden er drie liveshows gehouden waarbij de goedheiligman alsnog zijn aankomst viert. Kaarten voor het evenement zijn te bestellen via de website van De Bonte Wever. Voor wie liever thuis blijft of geen toegangskaart weet te bemachtigen, is de show via een livestream te bekijken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu