Cuby Museum in Grolloo vanaf deze week ook op vrijdag open: 'Meer dan 70 bezoekers per dag is geen uitzondering'

Het C+B Museum in Grolloo. Foto: archief DvhN

Het C+B Museum in Grolloo is vanaf deze week ook weer op vrijdag open.

Sinds 1 juli was het museum over de geschiedenis van blueszanger Harry Muskee en zijn groep Cuby & the Blizzards alleen op zaterdag en zondag open, maar de belangstelling is dermate groot dat ook op vrijdag de deuren weer open gaan.

,,Bezoekdagen van 70 mensen of meer waren tijdens de afgelopen weekenden geen uitzondering”, zegt bestuurslid Koert Broersma. ,,En dat zijn er eigenlijk meer dan het museum dagelijks kan verwerken, zeker nu er met de corona-maatregelen niet meer dan tien bezoekers tegelijk binnen mogen zijn. We hopen dat met de vrijdag erbij het bezoek zich wat beter zal verspreiden over de drie openingsdagen.”

Tot 1 september zijn alleen in het weekend maximaal tien bezoekers én vrijwilligers tegelijkertijd welkom.

Reserveren wordt aangeraden

De deuren zijn op de bewuste dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Reserveren kan bij café-restaurant Hofsteenge aan de Hoofdstraat 11 in Grolloo, via tel. nr. 0592-501226 of via www.hofsteengegrolloo.nl .

Volgens Broersma geeft reservering vooraf de beste garantie voor toegang tot het museum. ,,Wie niet heeft gereserveerd en naar binnen wil, moet afwachten of op dat bewuste moment toegang mogelijk is. Dat is aan de betreffende gastheer of gastvrouw in het museum.”

Nieuws

Meest gelezen

menu