Cuby-museum gaat vanaf zaterdag weer open (maar alleen in de weekenden)

Het C+B Museum in Grolloo. Foto: archief DvhN

Het C+B Museum in Grolloo opent vanaf zaterdag 4 juli de deuren weer, maar dat gebeurt tot 1 september alleen in de weekenden.

Het museum is tot die datum geopend op zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

,,Of daar na 1 september verandering in komt, zullen we rond die tijd moeten gaan bekijken”, zegt Koert Broersma namens het bestuur van het museum.

Coronaprotocol

Broersma zegt dat er de afgelopen weken goed gekeken is naar de mogelijkheden voor een heropening, uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen. ,,In het museum zijn onder meer looproutes en plexiglas aangebracht en wordt aangegeven hoe en wanneer bezoekers apparatuur kunnen desinfecteren. Ons coronaprotocol is vervolgens besproken met de gemeente Aa en Hunze, die daarop groen licht gaf.”

Maximaal tien bezoekers

Wie het museum wil bezoeken moet wel vooraf reserveren, dan wel zich vooraf melden bij het nabijgelegen café-restaurant Hofsteenge. ,,Er mogen niet meer dan tien bezoekers gelijktijdig in het museum aanwezig zijn”, zegt Broersma. ,,Dat aantal wordt bij Hofsteenge bijgehouden.”

Voor bezoek van groepen maakt het bestuur een uitzondering. Die kunnen het museum ook op andere dagen bezoeken, mits zij vooraf reserveren bij Hofsteenge.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu