Culturele instanties Borger-Odoorn ontvangen 23.000 euro aan noodsteun

Cultuurpodium VanSlag in Borger. Foto Henk Eggens

Cultuurpodium VanSlag in Borger, Podium Odoorn en de Stichting Klassiek in ‘t Veen in Valthermond mogen rekenen op 23.000 euro aan noodsteun van de gemeente Borger-Odoorn.

De gemeente heeft zelf een rondje gemaakt langs cultureel Borger-Odoorn om navraag te doen naar de gevolgen van de coronacrisis. ,,Na ons rondje werd ons duidelijk dat deze drie instanties baat hadden bij financiële steun”, aldus wethouder Albert Trip. VanSlag (15.000 euro) en Klassiek in ‘t Veen (2000 euro) kampen met het beperkte aantal bezoekers dat is toegestaan bij concerten.

Extra geld om de programmering betaalbaar te houden, was dus noodzakelijk, aldus Trip. ,,VanSlag kan met de steun 15 tot 20 concerten vooruit en Klassiek in ‘t Veen kan tot het einde van het lopende seizoen optredens verzorgen.”

Podium Odoorn (6000 euro) heeft als uitvalsbasis de Margaretakerk die onlangs een verbouwing heeft ondergaan. Die ingreep sloeg, boven op de gevolgen corona, een diep gat in de exploitatie. ,,Zonder deze bijdrage was het podium hoogstwaarschijnlijk afgestevend op een faillissement.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu