Cultuurfestival NEXT in Borger krijgt herkansing. Deze acts met film, theater en muziek staan op het programma

De Willlibrordkerk van Borger is sinds het voorjaar van 2022 vaste stek van Podium34. Foto: Hensums Fotografie

Cultuurfestival NEXT gaat op zondag 19 februari alsnog door in Podium34 in Borger. Vanwege ijzel werd het evenement op 18 december afgelast.

In de Willibrordkerk presenteren vanaf 19.30 uur een nieuwe generatie cultuurmakers een voorstelling, film, muziek, mode en een documentaire.

Theatercollectief Zij Zei speelt de voorstelling Goed Gestemd , een voorstelling over horen en luisteren.

De documentaire De Vlaggenhijsers van Drenthe geeft een beeld van inwoners in de provincie die trots elke dag de Drentse vlag in top hebben wapperen. De vertoning wordt vergezeld met livemuziek van Hans van der Werf.

De tweede film op het festival laat een zoektocht zien naar Het mooiste geluid . Gestart in coronatijd gingen drie jonge makers in verschillende landen op zoek naar het mooiste geluid. De vraag is of ze die hebben gevonden.

Fusion tenslotte laat een aantal hiphop nummers horen, terwijl twee modellen twee bijzondere kledingcreaties laten zien op een speciaal uitgerolde catwalk.

De toegang tot het festival is gratis.

Coaches

NEXT is ontstaan vanuit Poplab Drenthe en biedt een nieuwe generatie cultuurmakers een podium. Muziek is vast onderdeel van elke presentatie. De jonge makers kunnen gebruik maken van coaches om zich te ontwikkelen als kunstenaar.