Cultuurfonds Drenthe deelt dit jaar nog een keer tienduizenden euro’s uit. Onder andere de Luistertocht door de Vrije Koloniën in Frederiksoord en de restauratie van de kerktoren in Nijeveen kunnen doorgaan

De Hervormde kerk in Nijeveen. Wim Goedhart

Het Prins Bernhard Drenthe deelt aan het einde van het jaar nog ruim 55.000 euro uit. Negentien projecten en initiatieven van verenigingen en stichtingen van amateurs en vrijwilligers kunnen hierdoor volgend jaar doorgaan.

Onder andere de Luistertocht door de Vrije Koloniën door Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord (6000 euro) en concertreeks The Armed Man van Muziekvereniging Excelsior (5000 euro) krijgen geld.

De Hervormde Kerk Nijeveen kan rekenen op een bijdrage van 5000 euro voor het restaureren van de kerktoren van de Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat in Nijeveen. Onder andere het torenkruis moet worden ontroest en hersteld, de weerhaan moet worden gerepareerd en opnieuw worden verguld -

In totaal deelde het Prins Bernhard Cultuurfonds in 2021 280.339 euro uit ter ondersteuning van 93 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe.

Nieuws

Meest gelezen

menu