D66 Assen wil culturele instellingen weer openstellen voor kinderen

Het Drents Museum in Assen. Foto: Archief/DVHN

D66 in Assen wil dat kinderen weer een bezoek kunnen brengen aan culturele instellingen. De fractie vraagt het gemeentebestuur de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

‘Inmiddels is duidelijk dat veel kinderen en jongeren gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om te sporten op de sportaccommodaties’, schrijft D66 aan het college van Assen. Daarom vraagt de partij of het college ook ruimte ziet om kinderen weer kennis te kunnen laten maken met cultuur.

Verken mogelijkheden

D66 wil weten of het college bereid is om met culturele partners, waaronder DNK, het Drents Museum, Podium Zuidhaege en Garage TDI de mogelijkheden te verkennen. In deze coronatijd wil de partij dat er extra aandacht komt voor de ontwikkeling van kinderen door ze te vermaken en te laten leren door middel van cultuur. Zij hoopt dat het college bereid is om samen met de culturele instellingen afspraken te maken, zodat kinderen op termijn weer een bezoekje aan een museum of andere culturele instellingen kunnen brengen met hun klas.

Tot die tijd zou D66 graag zien dat kinderen in de open lucht in aanraking komen met cultuur. ‘Bijvoorbeeld door hier het Asserbos, de Gouveneurstuin, het Anne Frankpark, speelplekken of parkeerplaatsen voor te gebruiken. Uiteraard met dezelfde criteria als voor de sport: georganiseerd, onder begeleiding en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar en met inachtneming van de 1,5 meter afstand.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu