D66 Hoogeveen wil meer groene speelpleinen: 'Zintuigen prikkelen en bewegen stimuleren'

D66 in Hoogeveen wil dat er meer groene schoolpleinen komen. Foto: Peter Wassing

In Hoogeveen moet meer ruimte komen voor groene schoolpleinen. D66 roept het college donderdag in een motie op daar werk van te maken.

De partij wil dat pleinen een beschutte speelplaats worden waar zintuigen geprikkeld en bewegen gestimuleerd worden. Ook moet er regenwater opgevangen kunnen worden voor educatieve doeleinden.

In november heeft de provincie Drenthe besloten om 8 ton beschikbaar te stellen voor de vergroening van schoolpleinen. D66 in Hoogeveen is daar blij mee.

Plek voor (natuur)educatie

‘Het geeft scholen de kans om hun plein zo in te richten dat er schaduw is, regenwater beter kan worden opgevangen en het een plek wordt voor (natuur)educatie’, schrijft de partij.

Donderdag stelt de gemeenteraad in Hoogeveen het integraal huisvestingsplan voor het primair en speciaal onderwijs vast. D66 grijpt dat aan om met een motie te komen waarin het college wordt opgeroepen bij nieuw te bouwen scholen groene schoolpleinen aan te leggen.

Afspraken

Bij bestaande scholen die in de toekomst verbouwd of gerenoveerd worden, wil D66 dat het college afspraken maakt met de schoolbesturen over vergroening van de pleinen.

Nieuws

Meest gelezen

menu