Ex beschuldigt D66-leider Pechtold in ontslagbrief van wangedrag

Anne Lok. Foto: Gemeente Meppel

In haar ontslagbrief aan de burgemeester van Meppel haalt voormalig raadslid Anne Lok (36) ongemeen hard uit naar haar ex-geliefde Alexander Pechtold (53), fractievoorzitter van D66. Zij beschuldigt hem van misbruik en wangedrag.

In de brief, die dinsdagavond aan de burgemeester Richard Korteland van Meppel, is gestuurd, legt Lok uit waarom zij per direct ontslag neemt als raadslid van D66. Zij had bijna vier jaar een relatie met Pechtold. ,,Zoals u ongetwijfeld weet vanuit de populaire weekbladen had ik een affectieve relatie met de leider van mijn partij, Alexander Pechtold”, schrijft de 36-jarige Meppelse. ,,Eveneens zult u er langs die weg kennis van hebben gekregen dat die relatie op een voor mij zeer pijnlijke wijze is beëindigd.”

Karaktermoord

,,Inmiddels is het zover dat het erop lijkt dat meneer Pechtold, in reactie op die publicaties, dreigt karaktermoord op mij te plegen om mij als labiel en gestoord weg te zetten.” Lok stelt dat Pechtold via zijn advocaat heeft laten weten dat zij zal worden vervolgd als zij zich publiekelijk negatief uitlaat over de D66-voorman en hun relatie. ,,Er hangt mij boven het hoofd dat hij mij, als ik mij tegen deze publiciteit wil verweren door zijn misbruik, wangedrag en opportunisme aan te tonen, zal vervolgen voor het schenden van het briefgeheim of iets dergelijks.”

Besmeurd

Lok concludeert daardoor te voorzien dat zij binnenkort zozeer besmeurd zal zijn dat zij niet meer met geloofwaardigheid kan functioneren als raadslid voor D66 in Meppel. ,,Om die reden dien ik dan ook hierbij met pijn in mijn hart met onmiddellijke ingang mijn ontslag in. Ik wil voor zijn dat ik terug moet treden, en wens met opgeheven hoofd uit uw raad te vertrekken. Overigens hecht ik eraan te zeggen dat ik niet wezenloos zal laten gebeuren wat er allemaal dreigt; ik zal mij verweren tegen wil en dank, want daar hebben mijn kinderen en mijn andere naasten, en ikzelf ook, recht op.”

De Meppelse kreeg in 2014 een relatie met Pechtold, die toen nog gehuwd was. Deze zomer maakte hij een einde aan de relatie. Lok is al jaren politiek actief voor D66. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen werd zij duo-raadslid in de de raad van Meppel. Eerder kwam zij met voorkeursstemmen voor D66 in de gemeenteraad van Steenwijkerland. Zij woonde toen nog in Giethoorn. Lok, moeder van vijf kinderen, is afdelingsleider van een scholengemeenschap in Heerenveen. Zij wil op dit moment geen nadere toelichting geven op haar ontslag als duo-raadslid in Meppel.

Pechtold herkent zich absoluut niet in het geschetste beeld

Een woordvoerder van de Tweede Kamer fractie van D66 in Den Haag laat weten dat de partij kennis heeft genomen van het opstappen van Anne Lok als duo-raadslid. ,,Alexander Pechtold herkent zich absoluut niet in het geschetste beeld.”

Lees hieronder de brief van Anne Lok.

Nieuws

Meest gelezen

menu