D66 stelt vragen over fietsenstalling Hoogeveen

Fietsen. FOTO ARCHIEF DVHN / ANP ANP

De bewaakte fietsenstalling in het centrum van Hoogeveen moet het al maanden stellen zonder toezichthouders. Die zijn wegbezuinigd. D66 wil uitleg van het college.

Geschrapt

De bewaakte, gratis fietsenstalling bevindt zich in de Jonkheer de Jongestraat, vlakbij de Hoofdstraat. Bezoekers kunnen hier dagelijks hun rijwiel stallen. Er is plek voor 250 fietsen. Van woensdag tot en met zaterdag was er toezicht van mensen die op deze manier werkervaring opdeden. De financiering van dit re-integratieproject is gestopt, waarmee de stalling niet meer bewaakt wordt.

D66 heeft het college schriftelijke vragen gesteld over deze situatie. De partij is verbaasd dat de gemeente de maatregel van het schrappen van toezicht niet gecommuniceerd heeft. ,,De burger moet er wel op kunnen vertrouwen dat het beleid consistent wordt uitgevoerd’’, stelt fractievoorzitter Peter Scheffers.

Oplossing

Hij wil weten wie het besluit voor de bezuiniging heeft genomen en op welk moment binnen de ambtelijke organisatie duidelijk werd de financiering zou stoppen. D66 vraagt ook naar het bedrag dat nodig is om de dienstverlening in stand te houden. De partij vindt dat de gemeente zo snel mogelijk actie moet ondernemen om weer bewaking op de fietsenstalling te krijgen, vooral ook nu steeds meer mensen een (dure) e-bike hebben.

Volgens de gemeente Hoogeveen wordt achter de schermen aan een oplossing gewerkt, maar is nog onduidelijk wanneer die er is. Al sinds begin dit jaar is de bewuste fietsenstalling niet meer bewaakt. Tot veel klachten heeft dat volgens een woordvoerder van de gemeente niet geleid.

Nieuws

Meest gelezen

menu