DI-RECT en Typhoon op Live in Meppel

Typhoon tijdens een optreden op Oerol. FOTO NEEKE SMIT

Live in Meppel pakt dit jaar opnieuw uit met grote namen. En het stadsfestival kent niet één, maar twee headliners: DI-RECT en Typhoon.

Andere artiesten en bands die optreden tijdens het stadsfestival zijn onder meer 3FM Serious Talent RONDÉ, Berget Lewis, Do en het Noordpool Orkest.

Het programma van de vierde editie van Live in Meppel werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor de vrijwilligers van het festival. ,,Deze feestavond is een bedankje voor hen. Live in Meppel drijft op deze mensen en dat waarderen wij met een feestje waarop wij ook de line-up voor de nieuwe editie bekendmaken”, zo legt stichtingsvoorzitter Gino Spijkerman uit.

Snel gegroeid

De bekende Meppeler podiumbouwer is één van de grote mannen achter het stadsfestival dat bestaat uit het Prinsengrachtconcert op 9 september en het Kidsfestival en Live in Meppel In Concert op zaterdag 20 september. Spijkerman ziet het festival steeds verder groeien. ,,Ik kom natuurlijk wel op meer feestjes, bijvoorbeeld op de Zwarte Cross en Concert At Sea. Festivals natuurlijk van heel andere orde. Maar als ik zie wat wij hier met voornamelijk vrijwilligers in drie jaar tijd uit de grond hebben weten te stampen, dan maakt mij dat trots. Live in Meppel is echt al een begrip aan het worden in festivalland.”

Het stadsfestival vindt ook dit jaar plaats op het parkeerterrein aan de Mallegatsgracht. ,,Vorig jaar zijn wij noodgedwongen verhuisd van de Prinsengracht naar de nieuwe locatie. Dat is goed bevallen. Ten opzichte van het oude terrein hebben wij nu veel meer mogelijkheden”, vertelt Spijkerman. Zo biedt het logistiek veel voordelen. ,,Meer ruimte voor vrachtwagens die tijdens de opbouw van het terrein materialen afleveren en een hogere toeschouwerscapaciteit. Bovendien hebben wij als stichting Live in Meppel vorig jaar behoorlijk geïnvesteerd in het terrein zelf. Zo hebben wij alle houten afzetpalen laten vervangen voor afdraaibare varianten. Het terrein is dus nu zo ingericht dat het in een handomdraai voor allerlei activiteiten gebruikt kan worden. ”

Line-up nog niet rond

Met DI-RECT en Typhoon denkt Spijkerman dat Live in Meppel In Concert het niveau van voorgaande jaren gaat evenaren of zelfs overtreffen. De line-up voor het Prinsengrachtconcert is nog niet helemaal rond. ,,Natuurlijk is het Noordpool Orkest al wel vastgelegd en halen we met Berget Lewis en Do twee fantastische zangeressen naar Meppel. Maar daar komen natuurlijk nog meer solisten bij.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu