'DNA tweelingbroer leidt naar Zuidlaarder verdachte (25) verkrachting wandelaarster Schipborg'

De man wordt verdacht van verkrachting

Via het DNA van zijn tweelingbroer zou de verdachte van verkrachting van een wandelaarster (76) in Schipborg snel zijn opgespoord. Bij het slachtoffer is DNA gevonden van de man die haar belaagde. Dat zou overeenkomen met het DNA van de verdachte uit Zuidlaren.

Dat melden goed ingewijde bronnen. Zaterdagmiddag 6 juli werd de vrouw tijdens het wandelen in de natuur bij Schipborg aangevallen en seksueel misbruikt. Drie dagen later werd de man (25) uit Zuidlaren opgepakt. Het DNA-spoor speelde daarbij een belangrijke rol.

DNA-databank justitie

Dat er zo snel een match kwam, komt volgens bronnen doordat het DNA van de tweelingbroer van de verdachte in de DNA-databank van justitie zit. Hij is ooit veroordeeld en heeft toen kennelijk DNA moeten afstaan. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat in het belang van het onderzoek bevestigen noch ontkennen.

Voorarrest met negentig dagen verlengd

De raadkamer van de rechtbank heeft volgens het OM woensdag besloten dat de verdachte van verkrachting nog negentig dagen in voorarrest moet blijven. Eind oktober is de eerste openbare zitting tegen de man gepland bij de rechtbank. Zijn advocaat Cynthia Cats zegt dat haar cliënt nog steeds ontkent dat hij verantwoordelijk is voor het aanvallen van de vrouw. De man heeft verklaard dat hij op het moment van de verkrachting bij vrienden was.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu