DNK Assen stopt theaterprogrammering tot 12 november

De Nieuwe Kolk in Assen. Eigen foto.

De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen heeft naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen besloten om de theaterprogrammering tot 12 november tijdelijk te stoppen.

Volgens DNK is het financieel niet rendabel om de theaterprogrammering door te laten gaan voor maximaal dertig bezoekers per voorstelling. ‘Voor de theaterprogrammering zijn we afhankelijk van nationale en internationale makers, die met een technische ploeg door het land trekken om hun voorstelling in DNK te brengen. Dit is helaas een te kostbare operatie om voor slechts 30 bezoekers te mogen brengen’.

Daarnaast zorgt de kleine hoeveelheid publiek in sommige gevallen voor een negatieve impact op de beleving van de voorstelling. ‘Hier is vooral sprake van bij relatief grote producties die zijn gemaakt voor een groot publiek.’

DNK blijft wel open voor bezoekers van de bibliotheek, de bioscoop en besloten verhuringen tot 30 personen.

Uitgesteld

Het theater in Assen ontving twee weken van de Veiligheidsregio Drenthe ontheffing om in de Grote Zaal en de Rabo Zaal meer dan 30 personen per voorstelling te ontvangen. DNK meldt dat de ontheffing met ingang van vandaag is ingetrokken.

Na 11 november bekijkt DNK of de theaterzalen weer open kunnen. Voorstellingen en concerten die al gepland stonden worden zoveel mogelijk verplaatst. Mocht een voorstelling toch geannuleerd moeten worden, dan krijgen bezoekers hun geld teruggestort op hun rekening terug of als tegoed op hun account.


Nieuws

Meest gelezen

menu