DNK Assen tevreden over afgelopen zomerperiode: 'Alles eruit gehaald wat erin zat'

De Nieuwe Kolk in Assen met de lichtpilaren - Foto: DVHN

De Asser bioscoop in De Nieuwe Kolk trok in de afgelopen zomervakantie 11.500 bezoekers. Directeur Hanneke Bruggeman is daar in deze coronatijd zeer tevreden mee.

Het aantal verkochte kaartjes ligt ongeveer tweederde lager dan in de vakantie van vorig jaar, toen 33.000 kaartjes werden verkocht. „Geen slechte score”, vindt Bruggeman. „Zeker gezien het feit dat onze capaciteit door de coronamaatregelen 80 procent lager ligt dan normaal. Wat we er deze zomer uit hadden kunnen halen, hebben we er ook daadwerkelijk uit gehaald.”

Hoofd net boven water

In de zomerperiode maakt de theaterwereld zich op voor het volgende seizoen en zijn er geen voorstellingen. Door extra in te zetten op de bioscoop en ook overdag films te draaien, zijn flink wat extra kaarten verkocht. In combinatie met de steunpakketten van lokale overheden en het rijk, aangevuld met bezuinigingen, houdt DNK het hoofd daardoor net boven water.

„Vooral de theaterbranche is lastig, want we moesten als eerste dicht en zijn waarschijnlijk de laatste die weer helemaal op volle capaciteit kunnen draaien”, zegt Bruggeman. „Maar we focussen ons vooral op wat we nog wél kunnen. Theatermakers passen zich geweldig aan. Dat zie je bijvoorbeeld aan ons initiatief Smaakvol Theater, waarbij we een voorstelling live uitzenden in een aantal restaurants in de stad. Tijdens de eerste editie, vorige week woensdag, verkochten de restaurants 65 couverts. De tweede editie, op vrijdag 11 september, is helemaal uitverkocht.”

Het geeft volgens Bruggeman aan dat mensen er weer op uit willen. „Iedereen moet weer even die drempel over. Ons gebouw is modern en heeft een zeer goede luchtventilatie. In combinatie met het strikte protocol dat we aanhouden, is het heel veilig om bij ons een film of voorstelling te bezoeken. Juist door een keertje te komen, ervaren mensen dat. Niet voor niets zit de seniorenbioscoop vrijwel iedere keer vol.”

Oktober meetmoment

DNK heeft tot het einde van het jaar 112 voorstellingen op het theaterprogramma staan. In oktober wordt bekeken hoe het programma er na januari uit gaat zien, maar aannemelijk is dat de mogelijkheden in de eerste helft van 2021 ongeveer hetzelfde zijn als nu. Bruggeman hoopt dat de pas gelanceerde blockbuster Tennet ondertussen een extra steentje bijdraagt aan de kaartverkoop in de bioscopen.

„Echt filmliefhebbers zaten hier écht op te wachten, die komen allemaal kijken. Hopelijk doet de film het goed en durven ook andere filmproducenten hun films uit te brengen. Het zou toch jammer zijn als we James Bond, die voor november gepland staat, wéér moeten uitstellen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu