DNK in Assen verdubbelt aantal studieplekken

De Nieuwe Kolk in Assen. Eigen foto.

De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen biedt vanaf 23 november extra studeerplekken aan in het TheaterCafé van DNK.

In totaal is er nu plek voor 30 studenten. De nieuwe werkplekken zijn voorzien van stopcontact en wifi. Zodra de coronabeperkingen zijn opgeheven, kan dit door DNK uitgebreid worden naar ongeveer 100 reguliere plekken in de bibliotheek.

Oproep

De extra plekken komen er door een oproep van ChristenUnie-raadslid Cor Staal. Hij vroeg het gemeenbestuur om te onderzoeken of studenten een plek in het centrum van Assen konden krijgen voor zelfstudie, ontmoeting en het werken in groepen.

Aanvankelijk opperde Staal om een tijdelijk studentenlab te creëren bovenin het Forum. Maar na inventarisatie is DNK uit de bus gekomen als meest geschikte plek hiervoor.

Isolement

„Wij maken ons zorgen om het sociaal isolement waarin jongeren terecht komen”, zei raadslid Cor Staal. „Hoe krijg je er nu nog een beetje lol in als bijna al het onderwijs, vooral het theorieonderwijs, op afstand moet?”

Beperkende maatregelen

Studenten die gebruik willen maken van de werkplekken moeten zich aan een aantal maatregelen houden. Zo wordt hen gevraagd Som zich via een QR code te registreren om eventueel bronnen- en contactonderzoek mogelijk te maken. Ook is het niet mogelijk om koffie en thee te bestellen, zolang de beperkende maatregelen voor de horeca gelden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu