De werelderfgoedcommissie gaat opnieuw in vergadering. Worden de Koloniën van Weldadigheid Veenhuizen, Frederiksoord en Wilhelminaoord eindelijk echt UNESCO Werelderfgoed? Kijk hier mee!

Terwijl de champagneglazen ongebruikt worden weggebracht, zitten enkele genodigden na het uitstel door Unesco op het stoepje van restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen te balen. Foto: Peter Wassing

De Koloniën van Weldadigheid Veenhuizen, Frederiksoord en Wilhelminaoord zouden zondag officieel worden toegevoegd aan de lijst van Unesco Werelderfgoed. Maar dat ging niet door.

De Werelderfgoedcommissie had zo'n volle agenda, dat ze niet aan het dossier Koloniën van Weldadigheid toe kwam. Vandaag gaat de commissie vanaf 13.30 uur 'met een fris brein', zoals voorzitter Tian Xuejun zondag beloofde, verder met het afwerken van de lange lijst.

Vierde agendapunt

Als eerste wordt een project uit Turkije besproken, daarna de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Amsterdam en vervolgens een gezamenlijk project van Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. De Koloniën van Weldadigheid staan als vierde punt op de maandag-agenda.

Benieuwd of de hamer vandaag echt valt, of dat de betrokkenen nóg een nachtje moeten wachten op de definitieve beslissing? Kijk vanaf 13.30 uur naar het speciale programma op Werelderfgoed TV of volg rechtstreeks de online vergadering van de Werelderfgoedcommissie (waarschuwing, die laatste stream is alleen geschikt voor de echte vergadertijgers)

Nieuws

Meest gelezen

menu