Daan tackelt telefoondief in Meppel en wordt beloond met taart

Daan met gebak tussen de bedrijfsleider van de telefoonwinkel en de agent. Foto: Politie Meppel

Daan Klunder (21) is de held van de politie en van de medewerkers van T-Mobile in Meppel.

De student hielp de politie een verdachte aan te houden die even eerder vier telefoons had gestolen bij de T-Mobile-vestiging in Meppel.

De dief was op de vlucht geslagen. Een agent in burger poogde hem in te halen. Klunder zag dit gebeuren en bedacht zich niet. Hij rende achter de dief aan en werkte hem tegen de grond, waarna de politie de man kon inrekenen.

De medewerkers van de winkel en de agenten waarderen de inzet van Klunder in hoge mate. Hij werd voor zijn inzet beloond met een taart.

Gebak, geen nieuwe smartphone

,,Die taart was vooral van de politie. Van de meneer van T-Mobile kreeg ik een warme handdruk. Geen nieuwe smartphone, nee. Dat was wel mooi geweest, maar daar was ik niet mee bezig", zegt Klunder.

Het ging hem echter totaal niet om een beloning toen hij achter de winkeldief aan ging. ,,Ik zat bij mijn moeder in de auto toen ik een man zag rennen met allemaal kabels met telefoons eraan. Iemand liep er achter aan. Dat bleek een agent in burger. Hem vroeg ik of het om een diefstal ging. Toen ik een bevestigend antwoord hoorde, ging ik er achter aan."

In de houdgreep

Zijn moeder vond dat geen verstandig idee. ,,Zij riep nog: Daan... maar verder heb ik er niks van verstaan." Klunder trok een sprintje en wist de winkeldief binnen een paar honderd meter in te halen. ,,Ik heb een goede conditie. Ik loop elke dag", legt Klunder uit. ,,Toen ik dichterbij kwam sprong ik boven op hem en nam de man in de houdgreep zoals ik op judo heb geleerd."

De door Klunder gevangen dief was ongeveer een jaar of dertig. Dat er risico's aan de achtervolging kunnen  zitten, heeft Klunder zich aanvankelijk niet gerealiseerd.  De gevaren waren er wel. ,,Toen ik achter de man aan ging, zag ik hoe hij een vleesmes weggooide."

Met zijn sprint is Klunder voorlopig de held van de politie en de telefoonwinkel. En over de beloning? Klunder heeft al een goede smartphone.

Nieuws

menu