Daklozen in units op terrein op loopafstand van centrum van Emmen. 'Naar zo'n plek hebben we zeven jaar gezocht'

Het terrein aan de Schietbaanweg in Emmen waar de gemeente woonunits voor acht langdurig daklozen wil plaatsen. Het perceel loopt aan de achterkant door tot aan het pad langs het Oranjekanaal.

Het terrein aan de Schietbaanweg in Emmen waar de gemeente woonunits voor acht langdurig daklozen wil plaatsen. Het perceel loopt aan de achterkant door tot aan het pad langs het Oranjekanaal. Foto: DvhN

De gemeente Emmen wil acht langdurig daklozen gaan huisvesten aan de Schietbaanweg. Het gaat om een terrein nabij de Frieslandroute waar een kleine twee jaar geleden een grote ondergrondse hennepkwekerij is opgerold.

Het perceel, waar ook een woning op staat, werd onlangs via een openbare veiling aangeboden. De gemeente Emmen bracht een bod uit dat door de bank is geaccepteerd. Volgens wethouder Dewy Leal (Wakker Emmen) is het terrein uitermate geschikt om er daklozen te laten wonen die een prikkelarme omgeving nodig hebben en vastlopen op andere plekken. Er staan geen andere huizen in de directe omgeving en het Emmer centrum met al zijn voorzieningen ligt op loopafstand.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's