Daklozenopvang Emmen: tevredenheid over de eerste drie maanden ('man voor ons pand keek alleen maar naar vrachtauto's)

De eerste drie maanden van de nieuwe daklozenopvang van het Leger des Heils in Emmen zijn goed verlopen. De buurt vreesde overlast, maar daarvan is tot nu toe geen sprake.

In het gebouw aan de Weerdingerstraat zijn vier plekken voor acute nachtopvang en 32 appartementen waar dak- en thuislozen worden voorbereid op zelfstandig wonen. In de winterperiode wordt het aantal plekken voor nachtopvang verdubbeld tot acht.

In het gebouw aan de Weerdingerstraat zijn vier plekken voor acute nachtopvang en 32 appartementen waar dak- en thuislozen worden voorbereid op zelfstandig wonen. In de winterperiode wordt het aantal plekken voor nachtopvang verdubbeld tot acht. Foto: DvhN

,,Wij hebben geen klachten en als we die hebben, dan weten we het Leger des Heils wel te vinden’’, melden een overbuurvrouw en uitvaartorganisatie Monuta, die pal naast de opvang is gevestigd. ,,Er is geen overlast, maar ik moet nog wel wennen aan de nieuwe situatie. Het is een stuk drukker geworden aan de overkant. Er wonen mensen en er lopen geregeld mensen heen en weer. Soms heb ik het gevoel dat ze bij mij naar binnen willen kijken’’, zegt een overbuurman.

Nieuws

menu