Dalen moet dit jaar Weijdepop, de zomeravondmarkten en de Miss Summerverkiezing missen: 'Uithuilen en overnieuw beginnen'

De Miss Summerverkiezing in 2019. Foto: Herman Woltersom

Ook Dalen ontkomt niet aan het verbod van het kabinet op alle evenementen tot 1 september. Daardoor vervallen de zomeravondmarkten in juli en augustus, maar ook de Miss Summerverkiezing en het driedaagse Weijdepop & Pearl Village Festival.

Op Weijdepop zouden op 11, 12 en 13 juli op twee podia tientallen acts spelen, zoals Leon Moorman, NOAH, The Oxford Miners en The Roosterz. ,,Alles was rond, van de artiesten tot de huur van de tent en de horeca”, zegt Joris Sterkenburg namens de organisatie van Weijdepop. ,,Nu is het uithuilen en overnieuw beginnen.”

,,We hadden aanvankelijk nog een slag om de arm genomen en eind augustus een datum als alternatief, maar nu is het klaar”, aldus Sterkenburg. Volgend jaar staat het festival volgens hem weer op de agenda, maar wanneer precies is nog niet bekend. ,,Dat gaan we binnenkort afstemmen met de organisatoren van andere evenementen in Dalen gedurende de zomer.”

‘Volgend jaar de draad weer oppakken’

,,Natuurlijk is het jammer”, zegt voorzitter Henk de Jonge van Stichting Dalen Promotie, organisator van de zomermarkten en de missverkiezing. ,,De afgelopen tijd waren al veel voorbereidingen gestart, zoals inschrijven voor de markten, maar ook oefenavonden voor de kandidaten aan de Miss Summerverkiezing op 16 augustus. Natuurlijk gaan we er van uit dat we volgend jaar de draad weer kunnen gaan oppakken.”

De zomeravondmarkten in Dalen trekken jaarlijks duizenden bezoekers op woensdagavond naar het dorp. Dit jaar zouden de markten op 15, 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus plaatsvinden. De slenteravond stond voor 22 augustus op de agenda.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu