Dam Barger-Compas vernoemd naar Ben Feringa

Burgermeester Van Oosterhout overhandigt Feringa het naambord. Foto: Frank Jeuring

De gemeente Emmen heeft Nobelprijswinnaar Ben Feringa geëerd door de Dam in het hart van zijn geboortedorp Barger-Compascuum naar hem te vernoemen.

Het is uitzonderlijk dat dit gebeurt. In de gemeente Emmen is de regel dat mensen pas een straat of plein naar zich vernoemd kunnen krijgen als ze minimaal tien jaar dood zijn. Leden van het Koninklijk Huis vormden daarop, tot donderdag, de enige uitzondering.

Burgemeester Eric van Oosterhout overhandigde onder toeziend oog van ruim honderd dorpsbewonersde de nobelprijswinnaar een bord met daarop de naam van de dam: Prof. Dr. B. L. Feringadam.

 

Feringa bezocht donderdagmiddag zijn oude basisschool Sint Theresia in Barger-Compascuum. Daar vertelde hij de leerlingen onder meer over zijn werkzaamheden en hoe hij zijn schooltijd had beleefd. De kinderen mochten de echte Nobelprijsmedaille van Ben Feringa bewonderen en vasthouden.

Donderdagavond krijgen oud-klasgenoten en andere inwoners de gelegenheid om de hoogleraar de hand te schudden tijdens een receptie in café De Kloeck. Na 18.00 uur is er een besloten programma.

 

Nieuws

menu